Leven op een zandkorrel

feb 15 2011

Leven op een zandkorrel

Leven op een zandkorrel, hoe is dat?
Hoe is het om te leven en waar gaan we naar toe?’

Lees mijn beschrijving of bekijk een recensie;  http://boekenkast.jimdo.com/recensie-leven-op-een-zandkorrel-willem-de-vreede/

Het is een bundel met verhalen, vragen en gedichten

Het beschrijft de kunst om te leven en de kunst van dat laatste intense stukje leven dat we sterven noemen. Het gaat er uiteindelijk om het onvermijdelijke te accepteren.

De twee grootste mysteries van het leven, geboorte en dood.
Over de uitersten in emoties, vreugde en verdriet.

Maar het gaat ook over een bezoek aan de tandarts en zo maar een zaterdagochtend.

Een boek als het leven zelf.

Leven op een zandkorrel

(illustratie – dik&stijlloos)

Enkele fragmenten

(uit; Tante Miep)
Ze had ook een hondje, een grappig klein hondje met flapoortjes. Maar in plaats van dat het hondje de oortjes vrolijk laat wapperen houdt het zijn oortjes stevig tegen het koppetje geklemd. Het kan toeval zijn?

(uit; Wie het laatst lacht)
Er komt een moment dat je haar verkleurt of dunner wordt, je ogen minder scherp worden, je huid gaat rimpelen. Je zakt uit. Er komt een moment dat je in de spiegel kijkt en weet dat tijd je de baas is. Dat je weet dat tijd je omarmt en nooit meer loslaat.

(uit; In-zicht)
Uiteindelijk kwam het besef van het wortelen in jezelf. Het had veel tijd gekost om dat te leren. Het had lang geduurd voor zijn wortels de kern van zijn wezen bereikt hadden. Hij zag het voor zich als wortels die zich moeizaam door een versteende bodem heen hebben moeten worstelen. Wortels die hele periodes van zijn leven niet gevoed werden en levenloos lagen te wachten op betere tijden. Op tijden van groei en diepgang.

(uit; Beschuitje met jam)
Het is stil en we kijken samen naar buiten, naar de sneeuw die net gevallen is. ‘Mooi die sneeuw’, fluistert ze. Ze glimlacht. Als ze lacht, beginnen haar ogen te stralen. Het is ontroerend om te zien. Zo fragiel, zo moe, zo ziek en toch genieten. Genieten van het leven dat haar nog rest, genieten van iedere seconde van haar wegtikkende tijd.

 Bestellen? zie contact

No responses yet

Leave a Reply