Nieuws! + agenda

23 – 06 -2019

Een ‘mini’workshop ‘dichten voor niet dichters’

In de bibliotheek van Leidschenveen om 14.00 en 15.15 uur.

 

 

11 – 11 – 2017

 

 

 

 

 

 

10 – 10 – 2017

Mooie review van de NBD!

Deze bundel brengt dertien eigentijdse kerstverhalen die in de donkerste tijd van het jaar hoop en perspectief in het leven brengen. De auteur (1961) opent met een lange, toegankelijke hervertelling van het traditionele kerstverhaal. Dit verhaal verruimt hij met belevingselementen van de personages en een aantal historische elementen die een verrassende meerwaarde geven aan het bekende verhaal. De insteek van elk verhaal bevat een emotioneel element, telkens geweven rond algemene thema’s die voor iedereen herkenbaar zijn zoals eenzaamheid, trouw, ontrouw, zorg, oordelen en vooroordelen en de verhouding tussen kinderen en ouders. De auteur weet de aandacht van de lezer vast te houden door een goede afweging in de verhaalopbouw waarbij er telkens naar een verrassende plot wordt toegeschreven. De verhalen zijn goed te volgen en aangenaam om te lezen. Dit is geen werk om in één ruk uit te lezen, wil een verhaal in het leven van de lezer werkzaam kunnen zijn..

 

 

 

 

 

 

10 – 08 – 2017

Sluimerend licht nu verkrijgbaar via Boekhandel Berne!

https://www.berneboek.com/verhalenbundels/245710-sluimerend-licht-9789492212191.html

 

 

 

 

 

27 – 11 – 2016

sluimerend-licht-achterzijde

dia1

 

Vanaf 28 november verkrijgbaar bij:

Bruna, Winkelcentrum de Parade te Nootdorp

Boekhandel van Atten, Emmapark 110 te Pijnacker

Via iedere boekhandel in Nederland te bestellen en daarnaast

bij alle Webwinkels zoals Bol.com en de Bruna.

ISBN/EAN: 9789 4922 12191

Bindwijze: Paperback – 216 pagina’s

Prijs: € 14,50 (excl. verzendkosten)

Gesigneerd exemplaar? Stuur een mailtje naar willem1661@gmail.com

 

 

 

 

 

06 – 10 – 2015

De pesentatie van het literair vlugschrift Avier tijdens het open podium van het dichterspodium Werkendam.

Het was een gezellige, mooie en geslaagde avond!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07 – 03 – 2015

7 maart gepresenteerd door de schrijvers en dichters van Oostland literair, hun verhalen- en dichtbundel!

De dichtbundel is gratis! Bij aanschaf van de verhalenbundel, dat dan weer wel.

http://www.oostlandliterair.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 – 10 – 2014

Dichterspodium  Werkendam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 – 12 – 2013

Het manuscript is af. Het echte werk is nu begonnen. Eindeloos corrigeren en strepen.

30 – 05 – 2012

De prijsuitreiking van de gedichten/verhalenwedstrijd uitgeschreven door het ‘Taal-lente’ festival. Dan zit je daar ineens als winnaar. De winnaar heeft over het algemeen ook een positief juryrapport, dus bij deze;

Eerste prijs – Willem de Vreede (51 jaar, Den Haag) – ‘Jan Joris’.

Bij het lezen van de titel gaan er nog geen bellen rinkelen, maar al snel in het verhaal is duidelijk dat er met die kleine Jan Joris iets aan de hand is. Zijn opa is dood, wie zal hem dan helpen tegen zijn ouders die in hem een wonderkind zien? Goed in perspectief en balans tussen een ik-persoon en Jan Joris en de boze buitenwereld in de vorm van een storende misschien wel gestoorde moeder. Een goed verhaal, sterke stijl en compositie, goede afwisseling in dialogen en situatietekst. Terecht winnaar van de verhalenwedstrijd.

Zie ook http://willemdevreede.nl/publicaties/

30 – 05 – 2012

Leven op een zandkorrel nu ook verkrijgbaar in de Bibliotheek Oostland! (B-driehoek, Pijnacker-Nootdorp) Bestellen kan nog steeds, maar als je het boekje ‘alleen maar wil lezen’, dan kan dat dus nu. http://www.bibliotheekoostland.nl/

 

01 – 03 – 2012

Weer een recensie, oeps.

Als je een boekje uitgeeft dan zoek je ook publiciteit. En dan wil je eigenlijk  ook wel een recensie voor je boek. Liefst één die recht doet aan je ‘talent’ maar vooral aan je ambitie. Dan krijg je een keer een recensie en dan is het even slikken. Welkom in de grote mensen wereld!  Zie vptz.nl

29  – 01 – 2012

Winterconcert in de dorpskerk te Nootdorp. Een benefietconcert voor hospice het Vliethuys. Het was genieten van prachtige zang en muziek met als intermezo een tweetal gedichten. Voor wie er niet bij was; sorry,de gedichten komen niet op de site maar in een volgende verhalen en/of  gedichtenbundel.

Dichter in aktie

 

 

Welverdiend applaus!

 

 

 

 

 

 

18 – 01 – 2012

Het juryrapport. De tweede prijs gaat naar iemand die de jury meeneemt naar een futuristische setting die niet van nu lijkt te zijn. Een arena, een condor, een publiek belust op sensatie en zes miljoen kijkers voor de buis. Hoofdfiguur Thomas staat op het punt om zich 80 meter naar beneden te laten vallen met een miljoen euro in het vooruitzicht. Maar dan alleen als zijn parachute zich precies op een hoogte tussen 60 en 55 meter ontvouwt. Zit Thomas boven de 60 meter, verdient hij niets. Zit hij onder de 55 meter dan is hij te laat en kan de sprong fataal worden. De schrijver van dit verhaal weet de jury 4 pagina’s lang geboeid te houden en dat is knap want het verhaal speelt zich in werkelijkheid in enkele minuten af. Bloedstollend voor één van de juryleden die kampt met hoogtevrees. Ontzettend knap geschreven en bijzonder origineel bedacht. Willem de Vreede krijgt voor het schrijven van Vrije Val de tweede prijs.

16 – 01 -2012

2e prijs in de verhalenwedstrijd Secret City! Een verhaal geschreven in donkere herfstdagen, ingeleverd op 21 december, de ‘kortste’ en donkerste dag van het jaar. De prijsuiteiking vanavond maandag 16 januari. “Blue monday’  de somberste dag van het jaar. De winter duurt nog lang, goede voornemens blijken niet haalbaar, de vakantie is nog ver weg en veel geld heb je ook al niet te besteden. (Volgens mij heb ik heel wat blue mondays als ik dit rijtje zo zie). Kortom, het moest spannend en somber en mysterieus zijn. Zie het verhaal ‘Vrije val

 

De prijsuitreiking door Emmy Rijsdijk van Bibliotheek Zoetermeer. Bloemen en bioscoopbonnen zijn mijn deel.

En dan ook voorlezen natuurlijk. Vier pagina’s duurt dan aardig eindeloos als je in de spotlights zit. Het verhaal is gelukkig spannend genoeg om de aandacht vast tehouden.

10 – 01 – 2012

Recensie van Leven op een zandkorrel.

Een quote; ‘Leven op een zandkorrel’ is een leuk boekje dat we iedereen kunnen aanbevelen. Willem de Vreede brengt zijn verhalen eerlijk, ernstig of met humor maar steeds vanuit het hart.

Voor het complete verhaal;  http://boekenkast.jimdo.com/recensie-leven-op-een-zandkorrel-willem-de-vreede/

04 – 01 – 2012

Het is 2012 en ‘Leven op een zandkorrel’ is uit de winkels. Maar gelukkig heb ik nog een ‘paar’ boekjes thuis. Dus wil je het nieuwe jaar goed voortzetten; zie publicaties

16 – 11 – 2011

Het wordt weer donker, de maan schijnt door de bomen en de kerstman trappelt vol ongeduld.  Daarom nu ‘Leven op een zandkorrel’ in de aanbieding! Het boekje, ingepakt in cadeaupapier en met gedicht,  zonder verzendkosten voor 9,95!!

04-11-2011

Winterdichtslaap

Het wekelijks gedichten schrijven is een leuk project wat me veel voldoening geeft, maar het kost me teveel tijd. Tijd die ik nodig heb voor het volgende boek! Als er tussentijds toch onweerstaanbaar een gedicht opborrelt zal ik hem zeker plaatsen, maar van het vaste dode lijntje verlos ik mezelf bij deze.

11-09-2011

Prijsuitreiking verhalenwedstrijd ‘Met Mona Lisa op reis’

Zonder verwachtingen ben ik erheen gegaan, maar als dan het juryrapport voorgelezen wordt is er toch de spanning. Mijn hart bonkt in mijn keel. Dat is snel over als ik hoor dat er bij de prijswinnaars één man zit en dat dat een muziekliefhebber is. Ik hou van muziek maar dat ik dat die persoon dan ben zou niet kloppen. Als een ballon loop ik leeg. Teleurgesteld? Zeker ben ik teleurgesteld maar ook best wel trots dat ik weer een publicatie op mijn naam heb. Als ik dan later zie dat mijn verhaal bij de beste 5 verhalen zit en dat de winnaar een perfect juryverhaal heeft geschreven, niet persé het beste verhaal dan heb ik er wel Vreede mee. Het blijft subjectief en daarbij, het was gewoon ontzettend leuk om een keer mee te maken! Zie ook

Publicatie ‘Met Mona Lisa op reis’

11 – 08 – 2011

Meegedaan met de landelijke verhalenwedstrijd “Mona Lisa op reis”. Een reisverhaal van max 2.000 woorden waar minimaal 1x de naam Mona Lisa moet voorkomen. De deadline was 8 augustus om 23.59 uur. Inderdaad, ik was met voorsprong de laatste inschrijver. Ik heb zelfs, op het allerlaatste moment, de titel geprobeerd te veranderen. Van ‘Digitaal pelgrimeren’ naar ‘haar glimlach.’ Helaas, het is niet doorgekomen.

Ondanks dat slippertje toch genomineerd! Dat houdt in dat ik bij de tien verhalen zit die uitgekozen zijn en waarvan een verhalenbundel samengesteld wordt. De titel zal ongetwijfeld “Mona Lisa op reis” worden. Dat is dus binnen. Nu de prijsuitreiking voor de drie beste verhalen afwachten.

10 – 08 – 2011

Jaarmarkt te Nootdorp! Dat was behalve heel gezellig geen tegenvaller. Op 1 boekje na alles verkocht.
(nog 2,5 doos te gaan ;-))

08 – 08 – 2011

Weer een contract verlopen. Toen waren er nog 3 winkels.

Overigens had deze Bruna een boekje verkocht aan iemand die een cadeautje zocht voor familie die ging verhuizen naar Saoedi-Arabië.
Welk boek geef je dan Cadeau! Uiteraard leven op een zandkorrel.
Dus, gaat/gaan  er nog familie, buren of vrienden verhuizen, vakantie  of dagje uit naar strand of een zandbak.
Leven op een zandkorrel mag dan niet ontbreken!!

18 – 06 – 2011

Taal-lente festival in Pijnacker.
Een festival met als aanwezige hoofdgast ‘Joost Zwagerman’.

Het was een klein voordrachtje maar Joost Zwagerman is inmiddels trots bezitter van “Leven op een Zandkorrel.”
Dat dan weer wel.

14 – 06 – 2011

Het eerste ‘contract’ is verlopen. Dat betekent één winkel minder waar ‘Leven op een Zandkorrel’ te koop is.
Bruna Ypenburg is van het lijstje verdwenen.

15 – 05 – 2011

Een uitnodiging ontvangen om 15 mei een voordracht te geven bij stichting ongehoord
‘Een podium voor aanstormend en aanslenterend talent.’
Dat aanslenteren bevalt me wel.

07 – 05 – 2011

Boeken en geranium markt in de Dorpstraat te Nootdorp
Nog weer een mogelijkheid ‘Leven op een zandkorrel’ te kopen, uiteraard gesigneerd.

14 – 04 – 2011

Opening Labs 55. Tijdens de opening ook een ‘expo’ met een presentatie van gedichten.

21 – 03 – 2011

De boekverkoop is de 100 stuks gepasseerd!
Zowaar ook een bestelling uit Den Helder.
De zandkorrel verspreidt zich naar de Noordelijkste stranden van Nederland.

16 – 03 – 2011

Het interview is te te lezen op Nootdorp Nu wel!

04 – 03 -2011

De Nootdorp Nu is uit met een interview.

22 – 02 – 2011

Mijn eerste ‘Link’ aangebracht, jaja.   Naar facebook

Het e-mailadres is ook ‘actief’ tw  zandkorrel@willemdevreede.nl

21 – 02 – 2011

De eerste boekwinkel, de Bruna in de Parade, heeft bijbesteld!
De eerste internet bestelling is ook binnen. gaat vandaag  op de post.

Deze week in de Eendracht/Telstar een verslag van de boekpresentatie vorige week!

Persbericht in de Eendracht/Telstar en het Krantje 16 -02 – 2011